Hvordan kan du leve mere bæredygtigt? Her kommer vi med 10 forskellige skridt mod en mere bæredygtig livsstil - skridt du kan begynde på allerede i dag.

Brug dig selv som drivkraft
Gå, løb eller cykel i hverdagen. Brug din egen energi som driftkraft til at komme på arbejde, aflevere børn eller hvad du nu skal - det giver kun mere energi på længere sigt.

Kompostbunke
Hvis du har en kompostbunke, giver du tilbage til kloden. Lever du et sted uden mulighed for kompost, så er der mange andre måder, hvorpå du kan give tilbage. 

Bambustandbørste
Din tandbørste skal selvfølgelig være bionedbrydelig og smides på kompostbunken, når den ikke længere er funktionel. Selv de mindste skridt tæller i forhold til at mindske plastforurening - og du kan starte lige her.

Mal med naturmaling i stedet for plastikmaling
En mere bæredygtig livsstil handler også om, hvordan helbred. Drop konventionel maling fyldt med kemikalier - du går og indånder det hver evig eneste dag. Naturmaling er vejen frem i dag.

Køb genbrug
Vores verden er allerede proppet med overforbrug, så hvorfor blive ved med at producere mere og mere? Nyproduktion belaster bare miljøet endnu mere end det i forvejen er.Modeindustrien er en af de mest forurenende industrier, og det er de godt på vej til at indse, men det går i vores verden alt for langsomt - derfor - KØB GENBRUG! 

Køb ikke vand på flaske
Danskernes flaskevands-forbrug udleder omkring 25.000.000 kg CO2 i produktion og transport. Flasken er i sig selv en af de helt store plastsyndere, og det er helt til grin at putte noget så naturligt som vand ned i en plastflaske. Køb en beholder f.eks. i rustfrit stål og brug den igen og igen.

Stop med at spise kød
Det ved vi alle efterhånden. Stop med at spise kød - eller i det mindste, skær ned på dit forbrug. Vi har et kæmpe ansvar her, både for dyrenes skyld, men så sandelig også for miljøets skyld.

Spis altid efter årstiden
Prøv at spise efter årstiden. En ting er at spise sundt og en masse frugt og grønt, men hvis du går efter de mest modne avokadoer i supermarkedet, er du altså ikke specielt bæredygtig. Gå efter lokale råvarer, produceret efter årstiden. Gerne fra gårdsbutikker og vejboder. 

Spis økologisk
Konventionelt dyrkede grøntsager er sprøjtet med pesticider, som både skader mennesker, dyr og miljøet - i sær vores grundvand lider under pesticider.

Spis ikke forarbejdede fødevarer
Undgå så vidt muligt de forarbejdede fødevarer. Der er ofte så mange ingredienser i, at det kan være svært at finde ud af, hvad det overhovedet er du indtager.